Forord - 1800-1850

Som det centrale led i forberedelserne af denne nye udgave af Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie har hver forfatter gennemlæst og revideret sin egen tekst og således foretaget de ændringer, som nye forskningsresultater har gjort ønskelige og hensigtsmæssige. Revisionen er foretaget på grundlag af den udgave, der i 1992-93 udsendtes af Gyldendals Bogklubber med en række rettelser og tilføjelser i forhold til førsteudgaven.

Universitetslektor, mag.art. Claus Bjørn har skrevet hovedteksten og billedteksterne til bind 10. Desuden har han udarbejdet den kronologiske tidstavle, litteraturvejledningen og – i samarbejde med bibliotekar René Herring og redaktionen – registret. Forfatteren har selv udvalgt illustrationsmaterialet, mens forlagsredaktør Marianne Moring har stået for fremskaffelsen og i samarbejde med redaktionen udarbejdet illustrationslisten.

De mange illustrationer kunne ikke være bragt her uden beredvillig hjælp fra en række privatpersoner og institutioner, som redaktionen skylder stor tak.

Oktober 2003, Gyldendal og Politikens Forlag

Vejviser

Værket Danmarkshistorien i 17 bind udkom i 2. udgave 2002-5. Teksten ovenfor er kapitlet Forord.

Kommentarer

Din kommentar publiceres her. Redaktionen svarer, når den kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig