I den første udgave af Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie, der udsendtes i årene 1988-91, blev det bind, der beskrev perioden 1970-90, skrevet af professor, dr.phil. Ole Karup Pedersen. Hans alt for tidlige død har desværre bevirket, at han ved den indeværende nyudgivelse af værket ikke kunne føre beskrivelsen af Danmarks nyeste historie frem til årtusindskiftet. Det blev derfor besluttet at lade bind 15 i værkets første udgave afløse af to helt nye fremstillinger, hver med sit eget bind.

Det andet af disse – denne udgaves bind 16, der dækker årene 1985-2000 – blev lagt i hænderne på universitetslektor Søren Hein Rasmussen og udkom i 2004. Beklageligvis måtte de to nye binds udgivelsesrækkefølge byttes om, fordi det her foreliggende bind 15, omfattende årene 1970-85, af flere grunde er blevet stærkt forsinket. Det er skrevet af professor, dr.phil. Poul Villaume. Forfatteren har i samarbejde med billedredaktør Bodil Hammer foretaget udvalget af billeder og har selv skrevet samtlige billedtekster. Desuden har Poul Villaume udarbejdet den kronologiske tidstavle, litteraturvejledningen samt – i samarbejde med redaktionen – illustra-tionslisten og registret.

De mange illustrationer kunne ikke være bragt her uden beredvillig hjælp fra en række privatpersoner og institutioner, som redaktionen skylder stor tak.

December 2005, Gyldendal og Politikens Forlag

Vejviser

Værket Danmarkshistorien i 17 bind udkom i 2. udgave 2002-5. Teksten ovenfor er kapitlet Forord.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig