Som det centrale led i forberedelserne af denne nye udgave af Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie har hver forfatter gennemlæst og revideret sin egen tekst og således foretaget de ændringer, som nye forskningsresultater har gjort ønskelige og hensigtsmæssige. Dette vil være særlig mærkbart i værkets første tre bind, fordi de i alt væsentligt beror på det arkæologiske materiale, der i disse år er vokset med nærmest eksplosiv hast. Revisionen er sket på grundlag af den udgave, der 1992-93 udsendtes af Gyldendals Bogklubber med en række rettelser og tilføjelser i forhold til førsteudgaven.

Professor, dr.phil. Lotte Hedeager har skrevet hovedteksten til bind 2 og billedteksterne; desuden har hun udarbejdet den kronologiske tidstavle, litteraturvejledningen og – i samarbejde med redaktionen – illustrationslisten og registret.

Dette binds billedkonsulent har været ph.d. Eva Koch, der også har stået for fremskaffelsen af størstedelen af illustrationsmaterialet.

De mange illustrationer kunne ikke være bragt her uden beredvillig hjælp fra en række privatpersoner og institutioner, som redaktionen skylder stor tak.

Maj 2002, Gyldendal og Politikens Forlag

Vejviser

Værket Danmarkshistorien i 17 bind udkom i 2. udgave 2002-5. Teksten ovenfor er kapitlet Forord.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig