Som det centrale led i forberedelserne af denne nye udgave af Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie har hver forfatter gennemlæst og revideret sin egen tekst og således foretaget de ændringer, som nye forskningsresultater har gjort ønskelige og hensigtsmæssige. Denne procedure har ikke kunnet følges for bind 5, idet dette binds forfatter, universitetsdocent Kai Hørby, døde i 1993. Revisionen af hovedteksten såvel som af billedteksterne og litteraturvejledningen er foretaget af cand.mag. Rikke Agnete Olsen, der selv er specialist i periodens historie. I lighed med værkets øvrige bind er alle ændringer og forbedringer foretaget på grundlag af den udgave, der i 1992-93 blev udsendt af Gyldendals Bogklubber, og som indeholder en række rettelser og tilføjelser i forhold til førsteudgaven.

Dette binds billedkonsulent har været museumsinspektor, cand.mag. Helle Reinholdt, der også har stået for fremskaffelsen af størstedelen af illustrationsmaterialet.

De mange illustrationer kunne ikke være bragt her uden beredvillig hjælp fra en række privatpersoner og institutioner, som redaktionen skylder stor tak.

November 2002, Gyldendal og Politikens Forlag

Vejviser

Værket Danmarkshistorien i 17 bind udkom i 2. udgave 2002-5. Teksten ovenfor er kapitlet Forord.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig