Som det centrale led i forberedelserne af denne nye udgave af Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie har hver forfatter gennemlæst og revideret sin egen tekst og således foretaget de ændringer, som nye forskningsresultater har gjort ønskelige og hensigtsmæssige. Denne procedure har ikke kunnet følges for bind 13, idet dette binds forfatter, professor Tage Kaarsted, døde i 1994. Revisionen af hovedteksten såvel som af billedteksterne og litteraturvejledningen er foretaget af universitetslektor, dr.phil. Aage Trommer. Som specialist i periodens historie har Trommer udnyttet mange nye kilder, der er fremkommet i arkiver og i interviewform, samtidig med at han med hensyn til analyser og konklusioner har lagt vægt på at bevare Tage Kaarsteds fremstilling og form alle de steder, det har været muligt.

I lighed med værkets øvrige bind er alle ændringer og forbedringer foretaget på grundlag af den udgave, der i 1992-93 blev udsendt af Gyldendals Bogklubber, og som indeholder en række rettelser og tilføjelser i forhold til førsteudgaven.

Dette binds billedkonsulent har været arkivar, cand.phil. Jørgen Thomsen, der også har stået for fremskaffelsen af størstedelen af illustrationsmaterialet.

De mange illustrationer kunne ikke være bragt her uden beredvillig hjælp fra en række privatpersoner og institutioner, som redaktionen skylder stor tak.

Juni 2004, Gyldendal og Politikens Forlag

Vejviser

Værket Danmarkshistorien i 17 bind udkom i 2. udgave 2002-5. Teksten ovenfor er kapitlet Forord.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig