I den første udgave af Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie, der udsendtes i årene 1988-91, blev det bind, der beskrev perioden 1970-90, skrevet af professor, dr. phil. Ole Karup Pedersen. Hans alt for tidlige død har desværre bevirket, at han ved den indeværende nyudgivelse af værket ikke kunne føre beskrivelsen af Danmarks nyeste historie frem til årtusindskiftet. Det blev derfor besluttet at lade bind 15 i værkets første udgave afløse af to helt nye fremstillinger, hver med sit eget bind.

Det første af disse – denne udgaves bind 15, der dækker årene 1970-85 – blev lagt i hænderne på professor, dr.phil. Poul Villaume, mens det her foreliggende bind 16, omfattende årene 1985-2000, er skrevet af universitetslektor Søren Hein Rasmussen. Forfatteren har i samarbejde med billedredaktør Bodil Hammer foretaget udvalget af billeder og har selv skrevet samtlige billedtekster. Desuden har Søren Hein Rasmussen udarbejdet den kronologiske tidstavle, litteraturvejledningen samt – i samarbejde med redaktionen – illustrationslisten og registret.

De mange illustrationer kunne ikke være bragt her uden beredvillig hjælp fra en række privatpersoner og institutioner, som redaktionen skylder stor tak.

November 2004, Gyldendal og Politikens Forlag

Vejviser

Værket Danmarkshistorien i 17 bind udkom i 2. udgave 2002-5. Teksten ovenfor er kapitlet Forord.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig