Ved udsendelsen af denne nye udgave af Gyldendal og Politikens Danmarkshistorie har de to samarbejdende forlag imødekommet behovet for en ajourført version af det store værk, der har fået så smuk en modtagelse af læserne. I denne 2. udgave er værket udvidet til 17 bind, idet det bind, der i førsteudgaven dækkede perioden 1970-1990, nu afløses af to bind, omfattende henholdsvis 1970-1985 og 1985-2000.

I de øvrige bind er der givet forfatterne lejlighed til at revidere deres tekst og således foretage de ændringer, som nye forskningsresultater har gjort ønskelige og hensigtsmæssige. Dette vil være særlig mærkbart i de første tre bind, fordi de i alt væsentligt beror på det arkæologiske materiale, der i disse år er vokset med nærmest eksplosiv hast. Revisionen er sket på grundlag af den udgave, som i 1992-93 udsendtes af Gyldendals Bogklubber med en række rettelser og tilføjelser i forhold til førsteudgaven.

Museumsinspektør, dr.phil. Jørgen Jensen har ud over at have skrevet hovedteksten til bind 1 også skrevet billedtekster og udarbejdet den kronologiske tidstavle, litteraturvejledningen samt – i samarbejde med redaktionen – illustrationslisten og registret. Som billedkonsulent for dette bind har museumsinspektør, mag.art. Svend Aage Knudsen, bistået af Jørgen Jensen, også stået for fremskaffelsen af illustrationsmaterialet.

De mange illustrationer kunne ikke være bragt her uden beredvillig hjælp fra en række privatpersoner og institutioner, som redaktionen skylder stor tak.

Marts 2002, Gyldendal og Politikens Forlag

Vejviser

Værket Danmarkshistorien i 17 bind udkom i 2. udgave 2002-5. Teksten ovenfor er kapitlet Forord.

Kommentarer

Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.

Du skal være logget ind for at kommentere.

eller registrer dig